A Tabéry Géza novellapályázat díjkiosztó ünnepsége

2017. június 28-ám került sor a Határok, tükrök, háborúk tematikával meghirdetett novellapályázat díjkiosztó ünnepségére.

A Partiumi Keresztény Egyetem Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéki Csoportja, valamint a Várad irodalmi és művészeti folyóirat 3. alkalommal hirdette meg a Tabéry Géza novellapályázatot.

A pályázat tematikája 2017-ben: Határok, tükrök, háborúk volt.

A pályázat célja, hogy értékelési, elbírálási és megjelenési lehetőséget biztosítson mindazoknak, akik komoly szakmai megítélés alapján szeretnék alkotásaikat nyomtatott és elektronikus irodalmi periodikában is megjelentetni. A pályamunkákat szakértő zsűri értékelte a felhívást kiíró két intézmény részéről. A beérkezett novellákat a szerkesztőség és a tanszék által irodalmár felkért szakértők bírálták el.

Az idei novellapályázatra beérkezett munkákat egy négytagú zsűri bírálta el, amelynek tagjai Balogh Andrea, a PKE adjunktusa, Boka László a PKE docense, Szűcs László, a Várad folyóirat főszerkesztője és Tasnádi-Sáhy Péter szerkesztő voltak. A pályázaton fele-fele arányban középiskolások és egyetemi hallgatók vettek részt, ez egyrészt annak is tulajdonítható, hogy a Partiumi Keresztény Egyetem pályázata nyit a középiskolák diákjai felé is.

A zsűri döntése értelmében első díjat nem osztottak ki, így két második helyezés, egy harmadik és két különdíjas helyezés született. Második helyezett lett Kiss Janka Erzsébet és Boros Brigitta, harmadik a sepsiszentgyörgyi Dániel Enikő, különdíjat kapott Schriffert Dániel és Nagy Béla Zsolt. A második és harmadik helyezettek pályadíjat és a könyvcsomagot kaptak, emellett ők és a különdíjasok is egyéves Várad-előfizetésben részesülnek

A legjobbnak ítélt novellákat a Várad irodalmi és művészeti folyóirat publikálja.

 

Tabery dij 2017Dscf5669Dscf5670Dscf5672Dscf5673Dscf5675Dscf5676tabery 3 tabery 5 tabery 7 tabery 10 tabery 15

forrás: magyartanszek.partium.ro