LIKE MY GERMAN! 1.

Videópályázat középiskolásoknak

Mossatok kezet, vegyétek elő a mobilt, felkészülni, vigyázz, klikk!

Hétköznapjaink jelentős átalakulásokon mentek keresztül az utóbbi időben. A négy fal közé szorított élet és tanulás számos kihívás elé állít mindannyiunkat: információk, leckék, feladatok áradata zúdul felénk a legkülönbözőbb online felületekről. Nem könnyű ilyenkor időbeosztásunkat az optimális mederbe terelni, új rutinokat kialakítani, mindenből a lényeget kiszűrni. Egyébként hogy álltok a némettel? Hogyan zajlik a német nyelv tanulása a közösségi távolságtartás korszakában? Vannak-e esetleg titkos nyelvtanulási módszereitek,  melyeket szívesen megosztanátok a külvilággal? Milyen módon lehetséges, jelen korlátozások között, valós, fizikai találkozások hiányában, igazi csapatban együttműködni? Ezekre a kérdésekre keressük kreatív válaszaitokat, ötleteiteket, egy rövid, frappáns videó formájában! A német tanulásotokat dokumentáló pályaműveket egyénileg (SOLO) vagy csapatban (TEAM, max. 5 fő) is elkészíthetitek. Utóbbi esetben természetesen nincs szó személyes találkozásról, csakis virtuális formában folyhat a csapatmunka!

Az elkészített műveket küldjétek el május 31-ig a junior_germanist@partium.ro címre. A levélnek a pályamű mellett tartalmaznia a kell a jelentkezési lapot vagy csapatok esetében a jelentkezési lapokat. A beérkezett pályaműveket egyidejűleg fogjuk közzétenni a facebook oldalunkon. A versenyt a két legtöbb like-ot és megosztást begyűjtő videopályázat fogja nyerni. Ne feledjétek, hogy csak azok a lájkok és megosztások számítanak, melyek közvetlenül a Germanistik Partium Facebook oldalunkon jelennek meg!

A két közönségdíj mellett egy különdíj is átadásra kerül, melyet a szakmai zsűri által legszínvonalasabbnak értékelt, lájkok számától független alkotás fogja elnyerni.

Anmeldeformular

Mossatok kezet, vegyétek elő a mobilt, felkészülni, vigyázz, klikk!

Plakat page 001

A versennyel kapcsolatos részletek:

Célcsoport/résztvevők:

15-19 éves középiskolások

Videofile technikai feltételei:

Játékidő:

max. 60 másodperc

 

File-típus:  

MP4/ MOV

 

Méret:

max. 1.GB

 

Használjatok elérhető, egyszerű eszközöket!

mobiltelefonnal, tablettel vagy kamerával

 

A forgatás helyszíne:

otthon!

A jelentkezés módja, beküldési határideje:

A kész videót, valamint a jelentkezési űrlapot, csapatok esetében a jelentkezési űrlapokat május 31.-ig, a junior_germanist@partium.ro címre várjuk. Az e-mail tárgya a következő legyen: Wettbewerb. Ugyanabban az e-mailben küldjétek a jelentkezési lapot és a videót is!

A csatolmányokban szereplő dokumentumokat a következő minta szerint kell elnevezni:

Videó: Vid_Név_Keresztnév.mp4/mov (csapatok esetében elég csak a csapatkapitány nevét megadni)

Jelentkezési űrlap:

Form_Név_Keresztnév.docx

Értékelés, díjazás:

 

I. helyezett:

500 RON

II. helyezett:

250 RON

A szakmai zsűri különdíja:

250 RON

Eredményhirdetés és a díjkiosztás:

2020, június 8. (az eredményeket a facebook oldaunkon tesszük közzé, a nyertesekkel e-mailben egyeztetünk a banki átutalás részleteiről)

Kapcsolat:

junior_germanist@partium.ro

forrás: nemetszak.partium.ro