Deschiderea festivă a Filialei România de Vest a Asociației de Limba Germană (GfdS – Wiesbaden/Berlin).

În data de 15 aprilie 2019 a avut loc la UCP deschiderea festivă a Filialei România de Vest a Asociației de Limba Germană (GfdS – Wiesbaden/Berlin).

În cadrul ceremoniei de deschidere Prof. Dr. Elisabeth Knipf-Komlósi   profesoară la Universitatea „Eötvös-Loránd” din Budapesta și titularul premiului Jacob și Wilhelm Grimm al Serviciului German de Schimb Academic a susținut o prelegere cu titlul „Dynamik im Wortschatz und die Varietätenfrage im Gegenwartsdeutschen” (Dinamica în vocabular și varietățile limbii germane contemporane).

În cadrul deschiderii, participanților li s-a oferit posibilitatea de a deveni membri ai Filialei GfdS România de Vest.

Asociația de Limba Germană (GfdS) este o asociație susținută de către landurile federale germane și de către guvernul german, al cărei scop este cercetarea, păstrarea și consolidarea statutului internațional al limbii germane. Asociația de Limba Germană (GfdS) a înființat în întreaga lume 101 de filiale, dintre care 57 funcționează în străinătate. Până în prezent în România a funcționat o astfel de filială numai în București. A doua filială GfdS s-a deschis în Oradea.

Următoarea prelegere va avea loc în noiembrie 2019.

1 Feierliche Eröffnung des Gfds Zweiges Westrumänien2 Eröffnungsvortrag Prof Dr Elisabeth Knipf Komlósi3 Eröffnungsvortrag Prof Dr Elisabeth Knipf Komlósi4 Eröffnungsvortrag Prof Dr Elisabeth Knipf Komlósi5 Eröffnungsvortrag Prof Dr Elisabeth Knipf Komlósi

forrás: germanistik.partium.ro