Impresii de la workshopul didactic cu tema „Erklärvideos leicht gemacht: Deutsch lernen mit Spaß“

Workshopul cu tema „Erklärvideos leicht gemacht: Deutsch lernen mit Spaß“ a avut loc în data de 25 aprilie 2023 în amfiteatrul Universității Creștine Partium și a fost organizat de către
Colectivul de Limba și Literatura Germană împreună cu Secția de Germanistică a Colegiului de Excelență „Janus Pannonius” al Universității Creștine Partium.

Sub îndrumarea Dr. Sándor Trippó de la Institutul Goethe din Budapesta, workshopul a oferit participanților oportunitatea de a se familiariza îndeaproape cu multiplele modalități de a utiliza benzile desenate și materialele audio-video, de o manieră creativă și diversă, în predarea limbii germane ca limbă modernă.

20230425 160218

Varietatea activităților de învățare proiectate și grupate pe „stații”, la care persoanele
prezente au luat parte activ, a constituit un punct de atracție principal.
Astfel, participantii, împărțiți pe echipe, s-au confruntat cu situații de instruire diverse, care le-au activat imaginația și antrenat competențele, deprinderile și priceperile. În același timp, au
experimentat și înțeles beneficiile învăţării prin cooperare, dar și nevoia de a da un nou imbold
creșterii autonomiei educabililor în cadrul procesului de predare-învățare. În acest sens, trebuie menționat faptul că participanții își puteau verifica în mod independent rezultatele fiecărei activități de grup.

20230425 172643
Spontaneitatea, buna dispoziție și dorința de a cunoaște și asimila cât mai mult au marcat
atmosfera acestui atelier de învățare creativă. Se poate spune că beneficiile nu au fost numai de ordin profesional, ci și personal, întrucât persoanele prezente au avut prilejul să-și cunoască mai bine coechipierii sau chiar să facă cunoștință cu unii dintre ei.
Acest workshop a însemnat un demers binevenit și extrem de util cu privire la stimularea
motivației participanților și conturarea unei noi viziuni referitoare la posibilitățile de valorificare
a unor materiale didactice inedite și a reprezentat totodată un argument semnificativ în direcția angajării unor metode interactive și eficiente în procesul de instruire.


Corina Buz
studentă, specializarea Multilingvism și Multiculturalitate (MA),
Universitatea Creștină Partium

20230425 16343220230425 171011

forrás: nemetszak.partium.ro