NAGY-VÁRAD-VETÉLKEDŐ

Partiumi, nagyváradi művelődési vetélkedő

A Partiumi Keresztény Egyetem Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéki Csoportja partiumi, nagyváradi tematikájú tanulmányi versenyt és pályázatot hirdet erdélyi és határon túli középiskolás diákok számára.

A verseny két szakaszból áll. Az első részben 2-4 fős csapatok jelentkezését várjuk, akik megoldva visszaküldik a Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéki Csoport által a Facebookon (PKE Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszék) és a magyar szak egyetemi honlapján (magyarszak.partium.ro) közzétett online feladatlapot.

A feladatlap az alábbi linken érhető el: 1. FORDULÓ – FELADATLAP

Beküldési határidő: 2018. március 4.

Megj: A feladatlap a Google Űrlapok platformjára épül, ezért azt nem kell külön lementeni, kimásolni stb., a kitöltött feladatlap elküldése az utolsó kérdés után a „Submit” gomb megnyomásával történik.

A feladatlapot legalább 50%-os eredménnyel megoldó csapatok 2019. március 8-ig meghívást kapnak a verseny második fordulójára, amelyre 2019. március 28-án, az egyetemi Nyílt Nap keretében kerül sor Nagyváradon, a Partiumi Keresztény Egyetemen.

A második fordulóban a csapatok egy partiumi-nagyváradi témájú versenyen vesznek részt, amely tematikusan kapcsolódik az első szakaszban megoldott feladatokhoz. A felkészüléshez szükséges szakirodalmat a meghívóval együtt kapják meg a nagyváradi döntőben részt vevő csapatok. (Megjegyzés: A feladatlap ugyanakkor felkészítő jellegű gyakorlatokat tartalmaz a verseny második szakaszának teljesítéséhez.)

A Nyílt Napi vetélkedőn való részvételnek kötelező előfeltétele a feladatlap megoldása és visszaküldése.

A két fordulóban összesített legjobb eredményt elért csapatok pénzjutalomban részesülnek, amelynek értéke a következő:

1. díj: 600 RON

2. díj: 400 RON

3. díj: 250 RON

A helyezett csapatokat felkészítő szaktanárok is jutalomban részesülnek, a csapat(ok) által elért helyezések függvényében.

1. díj: 500 RON

2. díj: 300 RON

3. díj: 200 RON

Az Egyetemi Felvételi Szabályzat értelmében ugyanakkor az 1-3.helyezett csapatok tagjai a helyezést igazoló oklevéllel kiválthatják a felvételit a magyar nyelv és irodalom, illetve a magyar nyelv és irodalom – angol nyelv és irodalom szakokra.

Bővebb információk: magyartanszek.partium@gmail.com

Várjuk a csapatok jelentkezését!

forrás: magyarszak.partium.ro